Ο Μιχάλης και η Ζωή Σταυράκη κυριάρχησαν στα ατομικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος ξίφους ασκήσεωςεφήβων/νεανίδων, ενώ την επόμενη μέρα ο ΑΟΞΑ και η ΓΕΦ αναδείχθηκαν πρωταθλητές σύλλογοι στα ομαδικά.

 Το πανελλήνιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ μεταξύ 27-28 Ιανουαρίου. Στα ατομικά παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία το Σάββατο 27/1 τα δίδυμα αδέρφια Σταυράκη από την ΑΞΙΑ Χαΐδαρίου επικράτησαν σε  εφήβους και νεάνιδες αντίστοιχα μετά από δυνατές μάχες που κρίθηκαν στους τελευταίους πόντους.

Στους εφήβους ο Σταυράκης εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό με νίκη κόντρα στο συναθλητή του στην ΑΞΙΑ, Δημήτρη Μεϊντάνη, με σκορ 15-10. Στον δεύτερο ημιτελικό μονομάχησαν δύο συναθλητές από τον ΑΟΞ Αιγάλεω, ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης και ο Αντώνης Γκούμας, με τον δεύτερο να βγαίνει νικητής με 15-10. Στον μεγάλο τελικό που πήγαινε πόντο-πόντο και έφτασε στο 14-14, ο Σταυράκης πέτυχε το καθοριστικό χτύπημα και αναδείχθηκε για πρώτη φορά πανελληνιονίκης στην κατηγορία των εφήβων, σε μία κατηγορία στην οποία έχει δικαίωμα να αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά.

Στις νεάνιδες η Σταυράκη νίκησε στον ημιτελικό την Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕΦ) με 15-10 και πήρε θέση στην πίστα του τελικού κόντρα στην Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω) η οποία νωρίτερα είχε αφήσει στο τρίτο σκαλί του βάθρου τη Βάλια Ταγή (ΑΞΙΑ) με 15-13. Η αναμέτρηση του τελικού είχε μεγάλη ανατροπή με την Τσιαμπά να παίρνει κεφάλι με 10-5 και την Σταυράκη να ισοφαρίζει σε 13-13 και τελικά να κατακτά το πρώτο της πρωτάθλημα με 15-13. Η 15χρονη Σταυράκη έχει και αυτή μία ακόμα χρονιά στην κατηγορία U17.

Η τελική οκτάδα των εφήβων:
1. Μιχάλης Σταυράκης (ΑΞΙΑ)
2. Αντώνης Γκούμας (ΑΟΞ Αιγάλεω)
3. Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Τ3. Δημήτρης Μεϊντάνης (ΑΞΙΑ)
5. Κωνσταντίνος Στάμελλος (ΑΞΙΑ)
6.Χρήστος Τουλάκης-Μαρκάκης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
7. Νικόλας Ντούκα (ΑΟΞ Αιγάλεω)
8. Χρήστος Γίδαρος (ΓΕΦ)

Αποτελέσματα     

Η τελική οκτάδα των νεανίδων:
1. Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙΑ)
2. Κατερίνα Τσιαμπά (ΑΟΞ Αιγάλεω)
3. Καλλιρόη Ναΐδη (ΓΕΦ)
Τ3. Βασιλική Ταγή (ΑΞΙΑ)
5. Μαρία Παπαθανασίου (ΑΞΙΑ)
6. Μαγδαληνή Τελιπορανίδου (Άρης Θεσσαλονίκης)
7. Αντιγόνη Δούμτση (ΓΕΦ)
8. Αγγελική Κέκερη (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Αποτελέσματα

Την Κυριακή 28/1 ακολούθησαν οι αγώνες των ομαδικών όπου ΑΟΞ Αιγάλεω, ΓΕΦ και ΑΞΙΑ μοιράστηκαν τα μετάλλια και στις δύο κατηγορίες. Ο ΑΟΞ Αιγάλεω με τους Αντώνη Γκούμα, Μαξιμιλιανό Χατζηγιάννη,  Κωνσταντίνο Αδαμάκη και Χρήστο Τουλάκη-Μαρκάκη κατάφερε να υπερασπιστεί για ακόμα μία φορά τον τίτλο στους εφήβους, επικρατώντας με 45-44 της δυνατής ομάδας από την ΑΞΙΑ Χαϊδαρίου (Μεϊντάνης, Σταυράκης, Σταμέλλος, Αντωνίου) στον μεγάλο τελικό. Ο ΑΟΞ Αιγάλεω νωρίτερα είχε αφήσει εκτός τελικού τον ΟΞ Γλυφάδας με 45-12 και η ΑΞΙΑ τη ΓΕΦ με 45-34. Στο μικρό τελικό η ΓΕΦ (Δούμτσης, Ζωγράφος, Γιάγκος, Χρονόπουλος) νίκησε τον ΟΞ Γλυφάδας (Χιωτέλης, Μιχαλόπουλος, Λωρίδας, Σμύρνης) με 45-24 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στις νεάνιδες η ΓΕΦ με τις Αντωνία Κανδηλάρη, Καλλιρόη Ναΐδη, Κατερίνα Προβατά και Αντιγόνη Δούμτση έκανε την υπέρβαση και νίκησε με 40-39 στον ημιτελικό τον ΑΟΞ Αιγάλεω (Περάκη, Τσιαμπά, Λαΐου, Κέκερη) και με 45-38 στον τελικό την ΑΞΙΑ (Πήλιουρα, Σταυράκη, Παπαθανασίου, Ταγή). Νωρίτερα η ΑΞΙΑ Χαϊδαρίου είχε νικήσει στον ημιτελικό τον Μ. Αλέξανδρο Κορδελιού  (Κριμνιανιώτη, Γιδάρου, Γκαβζία) με 45-26. Στο μικρό τελικό μεταξύ ΑΟΞ Αιγάλεω και Μ. Αλέξανδρο Κορδελιού ο σύλλογος των δυτικών προαστίων της Αθήνας επικράτησε με 45-36 και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η τετράδα στους εφήβους:
1. ΑΟΞ Αιγάλεω (Αντ. Γκούμας, Χατζηγιάννης, Αδαμάκης,Τουλάκης-Μαρκάκης)
2. ΑΞΙΑ (Μεϊντάνης, Σταυράκης, Σταμέλλος, Αντωνίου) 
3. ΓΕ Φλώρινας (Δούμτσης, Ζωγράφος, Γιάγκος, Χρονόπουλος)
4. ΟΞΙ Γλυφάδας (Χιωτέλης, Μιχαλόπουλος, Λορίδας, Σμύρνης) 

Αποτελέσματα

Η τετράδα στις νεάνιδες:
1. ΓΕ Φλώρινας (Κανδηλάρη, Ναΐδη, Προβατά, Δούμτση)
2. ΑΞΙΑ (Πήλιουρα, Σταυράκη, Παπαθανασίου, Ταγή)
3. ΑΟΞ Αιγάλεω (Περάκη, Τσιαμπά, Λαΐου, Κέκερη)
4. Μ. Αλέξανδρος Κορδελιού (Κριμνιανιώτη, Γιδάρου, Γκαβζία)

Αποτελέσματα

panpro fleuret u17.jpg

421742564_1297653644240518_3827213367117031089_n.jpg

panpro u17 fleuret.jpg

panpro u17 fleuret 1.jpg

 

 

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib