Μεταξύ 2 και 4 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν το παγκόσμιο κύπελλο σπάθης στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας και το παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως στη Λειψία της Γερμανίας, στα οποία θα λάβουν μέρος αντίστοιχα τέσσερις και μία ξιφομάχοι.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν οι έβδομες από τις συνολικά οκτώ στάσεις της σειράς αγώνων U20 της FIE για κάθε ένα από τα τρία όπλα. Πλέον έχουμε μπει στο μήνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων (Νάπολη, 25-28/2) και απομένουν 40 μέρες και για το παγκόσμιο νέων (Ριάντ, 12-20/4), οπότε όλοι οι ξιφομάχοι επιδιώκουν να βρουν αγωνιστικό ρυθμό. 

Παγκόσμιο κύπελλο σπάθης νέων ανδρών/νέων γυναικών (U20)
2-4/2 | Πλόβντιβ (Βουλγαρία)

Την αυλαία για τα ελληνικά χρώματα θα ανοίξουν ο Βασίλης Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και ο έφηβος Θωμάς-Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) που θα ανγωνιστούν την Παρασκευή 2/2 στο ατομικό των νέων ανδρών. Και οι δύο Έλληνες είχαν αγωνιστεί και στο παγκόσμιο κύπελλο U20 της Βουδαπέστης στις 6/1 και είχαν φτάσει μέχρι το ταμπλό των 128. Συνολικά στην διοργάνωση της Βουλγαρίας έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν 211 αθλητές από 35 διαφορετικές χώρες. 

Θα ακολουθήσει το Σάββατο 3/2 το ατομικό των νέων γυναικών στο οποίο έχουν δηλωθεί για την Ελλάδα η Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ) και η νεάνιδα Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων). Η Γαζεπίδη θα αγωνιστεί κι εκείνη ξανά μετά τη Βουδαπέστη στις αρχές Ιανουαρίου, όταν είχε φτάει μέχρι το ταμπλό των 128. Η Κουρούση από την άλλη, αν και μόλις 15 ετών, έχει πάρει μέρος στα τελευταία τρία παγκόσμια κύπελλα U20 στην Αττάλεια, τη Βουδαπέστη και τη Σεγκόβια και έφτασε και στα τρία μέχρι το ταμπλό των 128. Στον αγώνα θα πάρουν θέση στην πίστα 156 αθλήτριες από 25 διαφορετικές χώρες. Τους αθλητές και τις αθλήτριες θα συνοδέψουν οι προπονητές Γιώργος Τσουρούτας, Κώστας Μανέτας και Γιάννης Νοταράς. 

Συμμετοχές νέων ανδρών
Συμμετοχές νέων γυναικών
Live αποτελέσματα

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων ανδρών/νέων γυναικών (U20)
3-4/2 | Λειψία (Γερμανία)

Για τη Λειψία θα αναχωρήσει η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) η οποία το Σάββατο 3/2 θα καταγράψει στο ατομικό των νέων γυναικών την μοναδική ελληνική συμμετοχή στη διοργάνωση. Η Ελληνίδα έχει ήδη καταγράψει τρεις συμμετοχές σε παγκόσμια κύπελλα νέων γυναικών στα οποία έκανε δύο πλασαρίσματα στο ταμπλό των 64 και ένα στο ταμπλό των 32, με τη 19η θέση που κατέκτησε στο Ζάγκρεμπ στα τέλη Ιανουαρίου.Η αθλήτρια του Νίκου Κοντοχριστόπουλου βρίσκεται στο Νο70 της παγκόσμιας κατάταξης νέων και στόχος της είναι η διάκριση στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Στη Λειψία θα αγωνιστούν 167 ξιφομάχοι από 31 διαφορετικές χώρες.

Συμμετοχές νέων γυναικών
Live αποτελέσματα

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib