Τρεις Έλληνες ξιφομάχοι θα δώσουν τη δική τους μάχη στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης ανδρών στην Πάντοβα της Ιταλίας, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις του όπλου στον κόσμο.

 

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν τρεις αθλητές του ΑΟ Αρίστων Παιανίας, ο Δημήτρης Καφαταρίδης, ο Γιάννης Πρίφτης και ο Βασίλης Πρεδάρης. Ο τελευταίος μάλιστα ταξίδεψε απευθείας από τη Νάπολη της Ιταλίας όπου αγωνίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών (U20). Οι τρεις αθλητές θα αγωνιστούν στον προκριματικό γύρο την Παρασκευή 1/3 με στόχο την πρόκρισή τους στο κυρίως ταμπλό των 64 που θα διεξαχθεί το Σάββατο 2/3. Μαζί τους θα βρίσκεται ο προπονητής τους, Κωνσταντίνος Μανέτας.

Στους αγώνες έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν 235 αθλητές από όλο τον κόσμο, ενώ ο αγώνας λειτουργεί ως ένας από τους αγώνες-κριτήρια για την εσωτερική επιλογή της ΕΟΞ για τον αθλητή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης στο Λουξεμβούργο τον Απρίλιο. Μετά από 4/7 αγώνες-κριτήρια ο Καφαταρίδης είναι αυτός που προηγείται με 340 βαθμούς και ακολουθούν ο Παναγιώτης Κοντοειδής (ΑΕΚ) με 260β, ο Πρίφτης με 245β και ο Θωμάς-Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης) με 240β.

Συμμετοχές

Live αποτελέσματα

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib