Στον απολογισμό του 38ου παγκοσμίου κυπέλλου «Ακρόπολις» ξεχώρισαν για την Ελλάδα τα δύο πλασαρίσματα στη δεκάδα του κόσμου του ατομικού από τις δύο κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα.

Οι δύο ξιφομάχοι κατέκτησαν την 6η και την 9η θέση στη διοργάνωση αντίστοιχα και χάρισαν σπουδαίες στιγμές ξιφασκίας στο φίλαθλο κοινό που μαζεύτηκε από το πρωί του Σαββάτου για να τις χειροκροτήσει. Την επόμενη ημέρα η Γκουντούρα μαζί με την Μαρίνα Παΐζη και την Αθηναΐδα Μαυρικάκη κατέκτησαν τη 12η θέση στη μάχη των ομαδικών και πρόσθεσαν πολύτιμους βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη. Μετά την ανανέωση της παγκόσμιας κατάταξης η Δώρα Γκουντούρα παραμένει στο Νο2 του κόσμου με 190 βαθμούς και η Δέσποινα Γεωργιάδου ανέβηκε μία θέση, από το Νο6 στο Νο5 με 154 βαθμούς. Η Εθνική ομάδα σπάθης της Ελλάδας βρίσκεται στο Νο12 του κόσμου με 172 βαθμούς. Ακολουθούν οι δηλώσεις των δύο κορυφαίων αθλητριών και των προπονητών τους:

Δέσποινα Γεωργιάδου - 6η θέση

«Είχα πολύ όμορφα συναισθήματα στους αγώνες χθες. Ήταν μία διαφορετική εμπειρία γιατί τα προηγούμενα χρόνια ένιωθα το βάρος του κόσμου και των προσδοκιών αυτών που έρχονταν να μας δουν. Στα ατομικά φέτος ένιωσα τελείως διαφορετικά, ένιωσα μεγάλη στήριξη από τον κόσμο και αυτό μου έδινε μεγάλη ώθηση όσο έπαιζα. Απίστευτο συναίσθημα, δεν ένιωσα ούτε μία στιγμή άγχος, μόνο χαρά. Το τελευταίο παιχνίδι δεν πήγε όπως θα ήθελα, αλλά αυτό δε χαλάει μία πολύ όμορφή μέρα. Στα ομαδικά ήμουν εκεί και αν και ήθελα πάρα πολύ, δεν μπορούσα να παίξω.Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια για την προσπάθεια, πήγαν απίστευτα καλά. Ήταν διαφορετικό να το ζεις από τον πάγκο, χαίρομαι όμως που μπόρεσα να τις υποστηρίξω όπως μπορούσα».

Χρήστος Σαΐνης - προπονητής

«Δεν είχαμε ποτέ καλή παράδοση στην Αθήνα, φέτος όμως καταφέραμε να απολαύσουμε επιτέλους τη "δύναμη της κερκίδας"! Είναι υπέροχο να βλέπεις τόσα πολλά χαρούμενα πρόσωπα ακόμη και μετά την ήττα. Μπορεί να μη φτάσαμε στο μετάλλιο, αλλά παραμένουμε πολύ ψηλά στην παγκόσμια βαθμολογία και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τους στόχους μας! Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους κι όλες που βρέθηκαν δίπλα μας και σε όσους κι όσες εργάστηκαν στο κύπελλο Ακρόπολις».

Δώρα Γκουντούρα - 9η θέση

«Αυτός ο αγώνα είναι για εμένα κάθε φορά ιδιαίτερος γιατί γίνεται μέσα στο σπίτι μου μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, μου αρέσει πολύ να τους βλέπω όλους να φωνάζουν. Από εκεί και πέρα ήταν μία καλή αγωνιστικά μέρα, απλά όταν ανταγωνίζεσαι αθλήτριες που είναι στο ίδιο επίπεδο, πάντα ο αγώνα κρίνεται στις λεπτομέρειες. Αυτή τη φορά είχε καλύτερη διαχείριση στις λεπτομέρειες η αντίπαλός μου, για αυτό και έχασα μόνο για ένα χτύπημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, αλλά θα το ήθελα το λίγο παραπάνω. Ξέρω όμως ότι όπως έχω κερδίσει κι εγώ πολλές φορές στο 14-14, έτσι κάποιες φορές θα χάσω».

«Σε δύο εβδομάδες έχουμε ξανά αγώνα στο Βέλγιο. Ελπίζουμε να πάρουμε μία ανάσα, γιατί έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ εδώ και ένα χρόνο με την Ολυμπιακή πρόκριση. Εύχομαι να αλλάξει κάποια στιγμή το σύστημα των Ολυμπιακών Αγώνων που δίνει λίγες θέσεις στις Ευρωπαίες αθλήτριες, με αποτέλεσμα αθλήτριες που είναι πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη να μην πηγαίνουν στους Ολυμπιακούς. Αν και για εμένα, αυτά που έχεις καταφέρει στο πέρασμα των χρόνων ως αθλήτρια, τα αποτελέσματα σου, όλα αυτά που έχεις αποδείξει, δε διαγράφονται με τη μη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρόλα αυτά, παραμένει πολύ κρίμα να είμαστε δύο αθλήτριες από την ίδια χώρα στο top6 της παγκόσμιας κατάταξης και κάποια να μείνει έξω».

Θανάσης Δελενίκας - ομοσπονδιακός προπονητής

«Ήταν μία αρκετά καλή μέρα αυτή του ατομικού, όχι όσο καλή όσο άλλες. Χάσαμε για ένα πόντο την είσοδο στην οκτάδα, η Δώρα όμως έπαιξε πολύ ωραία ξιφασκία και δείχνει ότι έχει επανέλθει στις καλές της εμφανίσεις. Έφτασε στο 14-14 κόντρα σε μία εξαιρετική αντίπαλο που είχε τραυματισμό, επέστρεψε και παίζει πάρα πολύ ωραία. Είναι πάντα ένα δύσκολο παιχνίδι στη διαχείριση, αυτή τη φορά το χάσαμε, την επόμενη θα επιδιώξουμε να το κερδίσουμε. Ως συνήθως ο κόσμος είναι εξαιρετικός στην Αθήνα, φωνάζουν όσο περισσότερο μπορούν και μας στηρίζουν. Τους ευχαριστούμε πολύ γιατί τις περισσότερες φορές παίζουμε μόνοι μας στους αγώνες το εξωτερικό, πράγμα δύσκολο, αλλά το έχουμε συνηθίσει πλέον. Το να παίζουμε όμως είναι μοναδικό για εμάς, δεν υπάρχει σύγκριση».

«Για το ομαδικό τώρα, παρότι δεν είχαμε τη Δέσποινα στην ομάδα γιατί είχε κάποια θέματα υγείας και ήταν αδύνατο για εκείνη να αγωνιστεί, τα κορίτσια τα πήγαν πολύ καλά και πήραμε την πολύ τιμητική 12η θέση. Ελπίζω να τα πάμε εξίσου καλά και στο Βέλγιο που θα αγωνιστούμε σε 15 ημέρες, να είναι καλύτερα και η Δέσποινα και να αγωνιστεί. Σίγουρα θα έχουμε σύνθεση ομάδας και στο ευρωπαϊκό της Βέρνης που είναι ένας μεγάλος στόχος πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib