Η Δέσποινα Γεωργιάδου θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στη νέα σεζόν, ενώ άλλοι τρεις ξιφομάχοι θα συνεχίσουν τους αγώνες με εμφανίσεις σε αγώνες satellite ανά την Ευρώπη.
Μεταξύ 18-19/10 θα διεξαχθούν τρεις αγώνες Satellite, ένας σε κάθε όπλο, και η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση και στους τρεις. Η Δέσποινα Γεωργιάδου (ΠΑΟ) θα αγωνιστεί το Σάββατο 18/10 σε αγώνα σπάθης στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, ενώ την ίδια μέρα θα αγωνιστεί και Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) σε αγώνα ξίφους ασκήσεως στο Σαμορίν της Σλοβακίας. Την Κυριακή 19/10 θα πάρουν τη σκυτάλη οι Νεφέλη Ροδοπούλου (ΛΞ Θεσσαλονίκης) και Φανή Βαρβέρη (ΑΣ Φοίνικας Φλώρινας) που θα αγωνιστούν σε αγώνα Satellite ξίφους μονομαχίας στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.
Οι αγώνες Satellite είναι επίσημοι, βαθμολογούμενοι αγώνες της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIE) που διεξάγονται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου και λειτουργούν ως αγώνες προετοιμασίας πριν ξεκινήσουν τα πρώτα Παγκόσμια Κύπελλα ή και τα Γκραν Πρι ανδρών/γυναικών σε κάθε όπλο, τα οποία προγραμματίζονται κάθε χρόνο μεταξύ Νοεμβρίου και Μαΐου.
Δείτε όλες τις πληροφορίες για κάθε διοργάνωση παρακάτω:
Satellite σπάθης γυναικών - Κωνστατινούπολη (Τουρκία)
Satellite ξίφους ασκήσεως ανδρών - Σαμορίν (Σλοβακία)
Satellite ξίφους μονομαχίας γυναικών - Δουβλίνο (Ιρλανδία)





