Πολλές συγκινήσεις, μεγάλους αγώνες και τέσσερις ελληνικές προκρίσεις περιελάμβανε η πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Helexpo World Cup που διεξήχθη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Εκατόν εικοσιένα αθλητές από εικοσιτρείς χώρες αγωνίστηκαν σήμερα το πρωί στο Ξίφος Μονομαχίας και το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό!
Σε μία άρτια διοργάνωση, όπου οι αγώνες διαδεχόντουσαν ο ένας τον άλλον χωρίς καμία καθυστέρηση, τέσσερις Έλληνες αθλητές έκαναν την υπέρβαση και πήραν το εισιτήριο για την φάση των 64 που θα διεξαχθεί αύριο!
Ο Δημήτρης Χατζόπουλος ήταν ο πρώτος χρονικά αθλητής που πήρε την πρόκριση, καθώς επιβλήθηκε με 15-13 του Πίτερ Κράους (Σλοβάκος) στον γύρο των 128.
Ο Νίκος Τσώκας που για μόλις δύο θέσεις δεν πέρασε απευθείας στους 64 αντιμετώπισε τον Σάμουελ Μπόιλε(Μεγάλη Βρετανία) και επιβλήθηκε με 15-6.
Ο αδερφός του Αστέριος Τσώκας κέρδισε δύσκολα τον Ρούμπεν Καλάουρετς (Βέλγιο) με 15-13.
Το καρέ των επιτυχιών για την ελληνική αποστολή συμπλήρωσε ο Κώστας Μέκρας, ο οποίος επιβλήθηκε του Λαρς Νέτμαν (Λουξεμβούργο) με 15-11.
Πέντε Ελληνες αθλητές, κατάφεραν να περάσουν τους ομίλους, αλλά αποκλείστηκαν στη φάση των 128. Πρόκειται για τους: Στέλιο Φουστανάκη, Σπύρο Κυπραίο, Στέλιο Μεταξά, Ματθαίο Στιούκη και Αργύρη Βασιλόπουλο.
Από την φάση των ομίλων δεν κατάφεραν να προκριθούν οι: Θοδωρής Τσακιράκης (τερμάτισε στην 120 θέση και ισοβάθμησε με τον) Σταύρο Αλεξόπουλο, Γιάννης Στιούκης (119η θέση), Γιάννης Φιλιππούσης (117η θέση), Χαραλαμπος Πατσιανοτάκης (116η θέση), Γιώργος Σκενδέρης (113η θέση και ισοβάθμησε με τον) Νίκο Κουλό και Σπύρος Μπρούζας (109η θέση).
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά από τις ιστοσελίδες: www.oxif.gr/thessaloniki και www.sportsland.gr
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν αύριο στις 9.30 το πρωί και θα μεταδοθούν ζωντανά από τις ιστοσελίδες: www.oxif.gr/thessaloniki και www.sportsland.gr

 

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib