Σπουδαίοι αγώνες, πολλές εκπλήξεις και το ενδιαφέρον να μένει αμείωτο έως τον τελευταίο αγώνα ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών. Οι Σούλιος, Γιακουμάτος, Κοντοχριστοπούλου, Κοτζαμάνη στέφθηκαν πρωταθλητές σε μία διοργάνωση που οι συμμετοχές άγγιξαν τις 100. Χαρακτηριστικό των αγώνων ήταν το πάθος και τα αμφίρροπα παιχνίδια που κρίθηκαν πολλές φορές στις λεπτομέρειες! Στα ομαδικά η ΑΟΞ Αιγάλεω κατέκτησε το πρωτάθλημα στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Ανδρών και Νέων γυναικών. Στη Σπάθη Νέων Ανδρών πρώτευσε ο Πανελλήνιος, ενώ στις Νέες Γυναίκες έγινε η έκπληξη και η ΓΕ Φλώρινας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Στο Ξίφος Ασκήσεων Νέων Ανδρών ο ΑΟΞ Αιγάλεω είχε τρεις αθλητές στο βάθρο! Ο Ραφαήλ Σούλιος αντιμετώπισε στον τελικό τον συμπαίκτη του Βασίλη Μπεσίρη. Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επιβλήθηκε με 15-13 και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος οι Δαμιανός Μαυρίδης και Δημήτρης Φατούρος (ΠΓΣ). Στα ομαδικά ο ΑΟΞ Αιγάλεω (Σιακίρ, Μπεσίρης, Σούλιος, Μαυρίδης) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επιβλήθηκε του ΟΞΙΦ (Παπαχαρίσης, Δούδος, Κύζος, Χρυσικός) με 45-29. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Πανελλήνιος (Γκιζλής, Φατούρος, Παναγόπουλος, Κρητίδης).

Στο Ξίφος Ασκήσεως Νέων Γυναικών η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου ήταν το απόλυτο φαβορί και το επιβεβαίωσε. Η αθλήτρια του ΑΟΞ Αιγάλεω επιβλήθηκε με 15-3 της Ευθυμίας Παντελή (ΛΟ Αιγάλεω). Στην 3η θέση βρέθηκαν οι Μαρίνα Πεδιαδιτάκη (ΑΛ Μεσσάρας) και Μαρία Χαλδαίου (ΑΟΞ Αιγάλεω). Στα ομαδικά πρώτευσε ο ΑΟΞ Αιγάλεω (Μπεσίρη, Κοντοχριστοπούλου, Χαλδαίου, Χαΐτογλου). Στο τελικό κέρδισε το ΛΟ Αιγάλεω (Παναγιωτοπούλου, Δεσύλλα, Ευθ. Παντελή, Μαρκαντωνάκη) με 45-31. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο ΟΞΙΦ (Απιδοπούλου, Γεροσίδερη, Παπαδοπούλου).

Στη Σπάθη Νέων Ανδρών ο Μάριος Γιακουμάτος (Κωστέας Γείτονας) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Στο τελικό έκαμψε την αντίσταση του Ιάσωνα Αριανούτσου (ΠΓΣ) με 15-9. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος οι Δημήτρης Μητρόπουλος (Αθηναϊκή Λέσχη) και Μιχάλης Σιάλτσης (ΓΕ Φλώρινας). Στα ομαδικά έγινε ένας πραγματικά εντυπωσιακός τελικός! Ο Πανελλήνιος (Δούκας, Κακαριάρης, Αριανούτσος, Δ. Δρεπανόπουλος) επιβλήθηκε του Κωστέα Γείτονα (Κυρτσιάς, Γιακουμάτος, Γ. Πάγκαλος, Κωστάκης) με 45-42 και στέφθηκε πρωταθλητής. Τρίτη ήρθε η ΑΕΚ (Μπέσιος, Καλομοίρης, Ποτού, Φραγκοζίδης).

Στη Σπάθη Νέων Γυναικών η Αθανασία Κοτζαμάνη (Αθηναϊκή Λέσχη) στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος! Σε έναν συναρπαστικό τελικό κέρδισε την Δώρα Γκουντούρα με 15-13. Η αθλήτρια της ΑΕΚ ανήμερα των γενεθλίων της δεν κατάφερε να τα συνδυάσει με τον Πανελλήνιο τίτλο! Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Σταυρούλα Δήμκου (ΓΕ Φλώρινας) και Κλαίρη Μπένου (ΑΕΚ). Στα ομαδικά η ΓΕ Φλώρινας (Πασσά, Στ,Δήμκου, Ελ. Δήμκου, Καραγκιοζίδου) ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά. Σε ένα ματς που ο κόσμος παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα επιβλήθηκε 45-42 της ΑΕΚ (Ψωφάκη, Μπένου, Γκουντούρα, Φραγκοζίδη) και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος! Την τρίτη θέση κατέκτησε η Αθηναϊκή Λέσχη (Κιθαρατζή-Ανανιάδη, Κοτζαμάνη, Πανοσκάλτση).

Χωρίς διάκριση στη Σόφια

Η πολυπληθής ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο δυνατό τουρνουά satellite στη Σόφια στο ξίφος Μονομαχίας δεν κατάφερε να διακριθεί. Δεδομένου, όμως, του υψηλού επιπέδου τα πλασαρίσματα κάποιων αθλητών αφήνουν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον! Την καλύτερη πορεία έκαναν οι Νίκος Τσώκας και Γιώργος Αμπάλοβ που έφτασαν στη φάση των 32. Οι αθλητές μας έδωσαν γερή μάχη αλλά ηττήθηκαν από τους Αζέριους Νασίμποφ (15-11) και Αλιγέν (15-5) καταλαμβάνοντας την 24η και 26η θέση αντίστοιχα. Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Σαμιώτης ήρθε 47ος, ο Στέργιος Τσώκας 49ος, ο Σωτήρης Σωτήρας 52ος, ο Κοσμάς Καρακόλης 54ος, ο Πέτρος Λειβαδάρος 66ος, ο Νίκος Ξυνός 69ος ο Αγαπητός Παπαδημητρίου 77ος και ο Κώσταντίνος Μπλέκος 78ος. Στις γυναίκες η Φανή Βαρβέρη πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κατέλαβε την 22η θέση. Η Μαρία – Χριστίνα Σουλή την 28η και μία θέση πιο κάτω βρέθηκε η Κάτια Κοκκότη 29η.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib