Η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας στη Σπάθη, ο Νίκος και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου στο Ξίφος Ασκήσεως στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος!

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών προσέφερε μοναδικές συγκινήσεις και οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου. Στα ομαδικά το Αιγάλεω πρώτευσε στο ξίφος ασκήσεως σε Άνδρες και Γυναίκες, ενώ στην Σπάθη Ανδρών η Αθηναϊκή Λέσχη στέφθηκε πρωταθλήτρια μετά από έναν αμφίρροπο και πολύ ενδιαφέροντα τελικό. Στη Σπάθη γυναικών το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η ΑΕΚ.

Στους τελικούς των ατομικών παρευρέθησαν η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημήτρης Στρατούλης, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός.

Με την παρουσία τους τίμησαν την ελληνική ομοσπονδία ξιφασκίας και τα θετικά τους μηνύματα δίνουν κουράγιο στην ομοσπονδία, παρά τους δύσκολους καιρούς, να συνεχίσει την προσπάθειά της.

Ο πρόεδρος της ΕΟΞ κ. Μανώλης Κατσιαδάκης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τα καλά τους λόγια την κ. Βαλαβάνη, τον κ. Στρατούλη, τον κ. Κοντονή και τον κ. Συναδινό. Παρά την οικονομική κρίση η ομοσπονδία μας έχει καταφέρει να αντιμετωπίζει τα διάφορα προβλήματα. Παράλληλα προσπαθούμε για την ανάπτυξη του αθλήματος. Η Βάσω Βουγιούκα είναι μία κορυφαία αθλήτρια κι ελπίζουμε ότι θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι επιτυχίες μας στις μικρές κατηγορίες παγκοσμίως δείχνουν ότι η δουλειά στις υποδομές έχει αποτέλεσμα και ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια οι επιτυχίες αυτές να έρθουν και στις κατηγορίες των Ανδρών και Γυναικών».

Στο αγωνιστικό κομμάτι στο Ξίφος ασκήσεως ανδρών πρώτευσε ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω). Στον τελικό επιβλήθηκε με 15-9 του Παναγιώτη Τελιπορανίδη. (Μέγας Αλέξανδρος Κορδελιού). Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Βασίλης Στάντσιος (ΑΟΟ) και Στέργιος Χριστόπουλος (Μέγας Αλέξανδρος Κορδελιού)

Στη Σπάθη Ανδρών ο Γιώργος Τσουρούτας (Ολυμπιακός) κατέκτησε για 8η φορά το χρυσό μετάλλιο σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στον τελικό επιβλήθηκε με 15-3 του Βαγγέλη Καλομοίρη (ΑΕΚ). Στο βάθρο ανέβηκαν και οι Βαγγέλης Σαρρής (Πανελλήνιος Γ.Σ.) και Αλέξανδρος Πολιάκοβ (Απόλλων Βριλισσίων).

Στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας. Στον τελικό επιβλήθηκε με 15-4 της Αννας Παγουλάτου (ΑΞΙΑ). Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Ελισάβετ Στάντσιου (ΟΞΙΦ) και Ευαγγελία Χαΐτογλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)

Στη Σπάθη Γυναικών η Βάσω Βουγιούκα (Ολυμπιακός) ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια. Στον τελικό νίκησε την ανερχόμενη Ζωής Βάχλας (Πανελλήνιος) με 15-8. Την τρίτη θέση κατέκτησαν οι Δώρα Γκουντούρα (ΑΕΚ), και Μαρίνα Παΐζη (Αθηναϊκή Λέσχη)

Στα ομαδικά στο Ξίφος Ασκήσεως Ανδρών ο ΑΟΞ Αιγάλεω (Κοντοχριστόπουλος, Σούλιος, Καυτανάκης, Αποστολίδης) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, καθώς επιβλήθηκε με 45-21 του ΟΞΙΦ Φλώρινας (Γεροσίδερης, Δούδος, Ιορ. Ηλιάδης, Δ. Ηλιάδης). Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος Κορδελιού (Χασιώτης, Χριστόπουλος, Τελιπορανίδης), καθώς στο μικρό τελικό επιβλήθηκε του ΑΟΟ (Αργυρόπουλος, Κίβαρης, Στάντσιος, Πισκοτάκης) με 45-27

Στη Σπάθη Ανδρών πραγματοποιήθηκε ένας από πάρα πολύ ενδιαφέρον και αμφίρροπος τελικός. Η Αθηναϊκή Λέσχη (Μητρόπουλος, Μπούκας, Τζέισον Ντουράκος, Τζέιμς Ντουράκος) αντιμετώπισε τον Πανελλήνιο (Αθανασιάδης, Αριανούτσος, Β. Σαρρής, Γ. Σαρρής) και επιβλήθηκε με μόλις ένα χτύπημα (45-44). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Καρδιανή ΓΣ (Μέκλης, Μανέτας, Δ. Τεντόμας, Σ. Τεντόμας). Στον μικρό τελικό επιβλήθηκε του Απόλλων Βριλησσίων (Τσάκωνας, Πολιάκοβ, Επ. Χατζόπουλος, Ν. Χατζόπουλος) με 45-37.

Στο Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών ο ΑΟΞ Αιγάλεω (Κοντοχριστοπούλου, Χαΐτογλου, Χαλδαίου, Πλιώτα) στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Στον τελικό επιβλήθηκε με 45-27 του ΟΞΙΦ (Γεροσίδερη, Παπαδοπούλου, Στάντσιου, Καφάση). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο ΛΟ Αιγάλεω (Μαρκαντωνάκη, Δεσύλλα, Παντελή, Παναγιωτοπούλου). Στον μικρό τελικό κέρδισε την ΑΞΙΑ (Ελ. Κωστίδου, Φλουράκη, Παγουλάτου, Πασχαλίδου) με 45- 37.

Τέλος, στη Σπάθη Γυναικών, η ΑΕΚ (Γκιώνη, Ψωφάκη, Γκουντούρα, Ποτού) κέρδισε δίκαια τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας. Στον τελικό επιβλήθηκε με 45-34 του Πανελληνίου (Χατζηγεωργίου, Μαμμή, Δούκα, Βάχλας). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αθηναϊκή Λέσχη (Χλέτσου, Κοτζαμάνη, Βουγατσιώτη, Παΐζη), καθώς στον μικρό τελικό επικράτησε του Απόλλωνα Βριλησσίων (Καλουτά, Λ. Τετράδη, Δ. Τετράδη) με 45-17.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib