Η περίοδο των εορτών ανήκει στην ιστορία και το αγωνιστικό... 2016 «ξεκινάει» το Σαββατοκύριακο για την ελληνική ξιφασκία με πλούσια δραστηριότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μια χρονιά άκρως σημαντική, καθώς είναι Ολυμπιακή χρονιά και όλοι οι αθλητές, όσο κοντά ή μακριά βρίσκονται, θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρο της συμμετοχής στους αγώνες του Ρίο.
Στις εγχώριες διοργανώσεις διεξάγεται στο ΟΑΚΑ το Κύπελλο Χειμώνα στο Σπάθη και στο ξίφος Ασκήσεως Ανδρών-Γυναικών. Οι συμμετοχές, για μία ακόμη φορά, είναι πολλές και πλησιάζουν τις 160. Στις 9:30 θα διεξαχθεί η Σπάθη Ανδρών και το Ξίφος Ασκήσεως Γυναικών και στις 14:00 το ξίφος Ασκήσεως Ανδρών και η Σπάθη Γυναικών.

Στο εξωτερικό η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε 5 χώρες της Ευρώπης.
Στην Κωνσταντινούπολη/Τουρκία θα διεξαχθεί το satellite της Παγκόσμιιας ομοσπονδίας στη Σπάθη Ανδρών και θα συμμετάσχει ο Γιώργος Τσουρούτας.

Στο Μέντλινγκ/ Αυστρία πραγματοποιείται το Κύπελλο κόσμου Νέων Γυναικών στο Ξίφος Ασκήσεως και θα αγωνιστεί η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου, υπό της οδηγίες της Ελισάβετ Τσολακίδου.

Στο Βερολίνο/Γερμανία θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U23 στο ξίφος μονομαχίας και θα συμμετάσχει ο Νίκος Τσώκας, υπό τις οδηγίες του Πέτρου Τσώκα

Στην Σεγκόβια/Ισπανία θα γίνει το Κύπελλο κόσμου Σπάθης γυναικών και θα πάριε μέρος η Δώρα Γκουντούρα, υπό τις οδηγίες του Θανάση Δελενίκα.

Στη Στοκχόλμη/Σουηδία θα πραγματοποιηθεί το Κύπελλο Κόσμου στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών και θα λάβει μέρος ο Κοντογιάννης Αλέξανδρος.

Τέλος στην Κρακοβία/ Πολωνία θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό κύπελλο Εφήβων στο Ξίφος Μονομαχίας και θα συμμετάσχουν ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος Γκόγκος.

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib