Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Νέων Ανδρών - 20 το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης με τη συνδιοργάνωση , της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (ΕΟΞ), της Περιφέρεια Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.
Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε στη Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και γενικού γραμματέα της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μανώλη Κατσιαδάκη, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού στο Δήμο Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά και του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αθλητισμό Νίκου Συριγωνάκη αναφέρθηκε ότι στόχος της ΕΟΞ είναι η ανάπτυξη του αθλήματος της Ξιφασκίας όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά κυρίως στην Περιφέρεια όπου η Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει μεγάλη πρόοδο στο άθλημα. Στους αγώνες που διεξάγονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμμετείχαν 27 χώρες από όλο τον κόσμο με 179 αθλητές.
Νικητής της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Νέων, Τσέχος Jurka Jakub. Από ελληνικής πλευράς την καλύτερη θέση κατέλαβε ο Ιωάννης Φιλιππούσης 44ος. Οι υπόλοιποι αθλητές Θεόδωρος Αβραμίδης/55ος, Φίλιππος Γκώγκος/86ος, Αλέξανδρος Γκώγκος/87ος, Ιωάννης Καραπιδάκης/95ος, Ιωάννης Μαρκόπουλος/102ος, Δημήτριος Κρητικός/134ος, Στυλιανός-Ραφαήλ Φουστανάκης/137ος, Λάμπρος Δημητρόπουλος/154ος, Δημήτριος Νικολόπουλος/155ος, Αλέξανδρος-Κων/νος Τικτόπουλος/155ος, Αστέριος Τσώκας/159ος, Γεώργιος-Παναγιώτης Τάσσης/161ος, Διονύσιος Μπουγάτσος/163ος, Θεόδωρος Τσακιράκης/165ος, Φίλιππος Πάσσαμ/168ος, Νικόλαος Ζαχαριουδάκης/171ος, Σταύρος Σιδέρης/173ος. Στα ομαδικά η Ιταλία επικράτησε της Ουγγαρία με σκορ 45/35 ενώ η ελληνική ομάδα κατέκτησε την 19η θέση.

Νίκησε με το σπαθί σου

nikise me to spathi sou

Copyright © 2019 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib