Η επόμενη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξίφους Μονομαχίας Νέων Ανδρών -20 το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» βρίσκει την ΕΟΞ να εισπράττει την ικανοποίηση όλων για την άψογη οργάνωση των αγώνων.
Οι αγώνες στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά. Κερδίσαμε έτσι την αναγνώριση μιας διοργάνωσης πρότυπο. Κι αυτό αποτελεί την καλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθεια που έγινε από τους παράγοντες τους προπονητές και τους αθλητές. Θα πρέπει να τονιστεί η σημαντική υλική και ηθική βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη και του Περιφερειακού συμβούλου Υπεύθυνου Αθλητισμού κ. Νίκου Συριγονάκη. Η σημαντική και καθοριστική σε όλα τα επίπεδα συμβολή του Δήμου Ηρακλείου. Ο Δήμος και ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς αλλά και ο συντονιστής Διευθυντής του «Heraklion Stadium” κ. Δημήτρης Τσιράκος, συμπαραστάθηκαν ηθικά αλλά βοήθησαν και επί της ουσίας στην οργάνωση και τη διεξαγωγή των αγώνων από την πρώτη στιγμή. Η άριστη κατάσταση και οργάνωση του κλειστού γυμναστηρίου «Heraklion Arena - Δύο Αοράκια» αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί η σημαντική συμβολή των αθλητικών σωματείων ξιφασκίας της Κρήτης στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Ο παρατηρητής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIE) κ. Peter Jacobs, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, τόσο για την άψογη διοργάνωση, όσο και για το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο κι έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους εκπροσώπους της ομοσπονδίας αλλά και στους συμμετέχοντες στη διοργάνωση των αγώνων.
Aξιοπρόσεκτο σημείο των αγώνων ήταν η πολλή μεγάλη συμμετοχή αθλητών (174 αθλητές) από 27 χώρες.
Είναι βέβαιο ότι του χρόνου στις 15 & 16 Δεκεμβρίου 2018 οι αγώνες, που θα διεξαχθούν στο ίδιο Στάδιο, θα ξεπεράσουν σε συμμετοχή αθλητών και κρατών κάθε προηγούμενο.

Νίκησε με το σπαθί σου

nikise me to spathi sou

Copyright © 2019 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib