Οι καλύτερες αθλήτριες ξιφασκίας του κόσμου βρίσκονται στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο Κύπελλο Κόσμου Σπάθης Γυναικών με την επωνυμία « Κύπελλο Ακρόπολις» που θα γίνει στην αίθουσα ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.A από την Παρασκευή 16 Μαρτίου ως την Κυριακή 18 Μαρτίου.
Συμμετοχή έχουν δηλώσει 181 αθλήτριες από 23 χώρες, στη διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας που γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και τη στήριξη μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ατομικούς και ομαδικούς αγώνες  και χαρακτηριστικό είναι ότι ταξίδεψαν στην Αθήνα και θα προσφέρουν μοναδικές στιγμές στον κόσμο που αγαπάει την ξιφασκία, οι 25 καλύτερες αθλήτριες της παγκόσμιας κατάταξης.
H Eλλάδα εκπροσωπείται από 12 αθλήτριες οι οποίες είναι: Αρτεμις - Καρολίνα Χρηστέα, Αννα Δούκα, Δέσποινα Γεωργιάδου, Ασημίνα Γκιώνη, Δώρα Γκουντούρα, Καλλιόπη Καλουτά, Ανθή Καραπιδάκη, Δέσποινα Κωνσταντοπούλου, Κλαίρη Μπένου, Μαρίνα Παϊζη, Ηλιάνη Μαλέα – Παναγιάρη και Κυριακή Σαφάρη.
Στο ομαδικό θα αγωνιστούν οι Δέσποινα Γεωργιάδου, Ασημίνα Γκιώνη, Δώρα Γκουντούρα,Μαρίνα Παϊζη.
Για τη διοργάνωση, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φιλοξενούμε στην Αθήνα την αφρόκρεμα της παγκόσμιας ξιφασκίας στη σπάθη σε επίπεδο γυναικών και έχουμε ετοιμαστεί να προσφέρουμε τους καλύτερους αγώνες σε όλες τις αθλήτριες. Πιστεύω ότι το επίπεδο των αθλητριών στο Κύπελλο Κόσμου αλλά και το γεγονός ότι γίνεται στο Ολυμπιακό Στάδιο αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τους φίλους του αθλήματος και όχι μόνο, να έρθουν στο ΟΑΚΑ, με την είσοδο να είναι ελεύθερη και να απολαύσουν μοναδικούς αγώνες.»

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 : 12.00 Προκριματικοί (ευθύς αποκλεισμός μέχρι πίνακα των 64 αθλητριών)

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 :      09.30 Πίνακας των 64 αθλητριών (ευθύς αποκλεισμός)
                                                  17.00 Τελικός

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 :      09.30 Πίνακας των 32 Ομάδων (ευθύς αποκλεισμός)
                                                  17.00 Τελικός

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib