Διπλή ελληνική επιτυχία στην πρώτη μέρα του Κυπέλλου Κόσμου Σπάθης Γυναικών με την επωνυμία « Κύπελλο Ακρόπολις» που γίνεται στην αίθουσα ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου και η Δώρα Γκουντούρα εξασφάλισαν με το... σπαθί τους, την πρόκριση στις 64 καλύτερες αθλήτριες της διοργάνωσης και θα συνεχίσουν τους αγώνες τους, το πρωϊ του Σαββάτου.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου νίκησε στον τελευταίο της αγώνα τη Ρωσίδα Γιάνα Ομπβίντσεβα με 15-8 και το πρωϊ του Σαββάτου θα παίξει με την Ινδή Χανταλαβάντα.

Μετά την πρόκριση η Γεωργιάδου δήλωσε: «Δεν ξεκίνησε η μέρα όπως θα ήθελα, αλλά τελικά όπως εξελίχθηκε, είμαι ευχαριστημένη. Με τη Ρωσίδα δυσκολεύτηκα να τη βάλω στο ρυθμό μου, αλλά όταν το πέτυχα, όλα κύλησαν ομαλά για μένα και τώρα θέλω να παίξω καλά και αύριο. Το επίπεδο των αγώνων είναι ιδιαίτερα υψηλό και μου αρέσει, ότι τόσο εγώ, όσο και οι συναθλήτριες μου μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Η εμπειρία να παίζεις σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πραγματικά ξεχωριστή και σε βοηθάει να ανέβεις επίπεδο.»

Η Δώρα Γκουντούρα στον τελευταίο αγώνα που της έδωσε και το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό, νίκησε με 15 – 11 την Κορεάτισα Τσόι και τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη για την πρόκριση. Δεν έκανα την αρχή που ήθελα γιατί έκανα δύο αναπάντεχες ήττες, αλλά είπα μέσα μου ότι πρέπει να συνεχίσω και να το παλέψω και τελικά ήρθαν τα αποτελέσματα. Κέρδισα το προηγούμενο ματς οριακά με 15-14 και στο τελευταίο όλα πήγαν καλύτερα. Ηθελα να κάνω μόνο νίκες ώστε να περάσω απευθείας στην επόμενη φάση, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν πειράζει, έτσι είναι οι αθλητές, να παλεύουν και στα δύσκολα, όχι μόνο στα εύκολα. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή, έχουμε τις προδιαγραφές για να στηρίξουμε ένα τέτοιο Κύπελλο, αλλά έχουμε και τους αθλητές για να πρωταγωνιστούν και νομίζω ότι με την κατάλληλη στήριξη μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά.»

Στην πρώτη μέρα των αγώνων πήραν μέρος και οι Ελληνίδες Κλαίρη Μπένου, Μαρίνα Παϊζη, Αννα Δούκα, Δέσποινα Κωνσταντοπούλου, Κυριακή Σαφάρη, Αρτεμις - Καρολίνα Χρηστέα, Ασημίνα Γκιώνη, Ανθή Καραπιδάκη, Ηλιάνη Μαλέα – Παναγιάρη και Καλλιόπη Καλουτά.

Στο Κύπελλο Κόσμου της Αθήνας μετέχουν 181 αθλήτριες από 23 χώρες και μεταξύ τους, είναι οι κορυφαίες αθλήτριες της σπάθης απ΄ όλο τον κόσμο.

Η διοργάνωση που ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Μαρτίου, είναι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και τη στήριξη μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

Το πρόγραμμα των αγώνων:

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

09.30 Πίνακας των 64 αθλητριών (ευθύς αποκλεισμός)

17.00 Τελικός

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

09.30 Πίνακας των 32 Ομάδων (ευθύς αποκλεισμός)

17.00 Τελικός

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib