Ο νέος Πρόεδρος Κος Ιωάννης Λιγνός και ο νέο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας έστειλαν ενα μήνυμα Ειρήνης και Ενότητας υψώνοντας την ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΤΑ #whitecard στο πλαίσιο των δράσεων για την 6 Απριλίου τη Διεθνή Μέρα του Αθλητισμού για την Αναπτυξη και την Ειρήνη - κατα την διάρκεια της διδικτιακής συνάντησης του ΔΣ την προήγούμενη εβδομάδα!

DS whitecard 0321

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Logo April6Στις 23 Αυγούστου 2013 η Γενική Συνέλευση των ΗΕ με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ανακήρυξαν την 6η Απριλίου ως Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (ΔΗΑΑΕ) στην Έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Αυτή η απόφαση αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για την αναγνώριση της δύναμης μεταμόρφωσης που παρουσιάζει ο αθλητισμός και της απεριόριστης δυνατότητας να προωθεί την θετική κοινωνική αλλαγή.

www.april6.org

Η ΛΕΥΚΗ ΚΑΡΤΑ #whitecard

whitecard logoΗ παγκόσμια ψηφιακή καμπάνια #WhiteCard δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Peace and Sport για την προώθηση των θετικών και εποικοδομητικών αξιών του αθλητισμού. Κάθε χρόνο η καμπάνια #WhiteCard φτάνει σε εκατομμύρια ανθρώπους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η ύψωση της Λευκής Κάρτας #WhiteCard, όπως κάνει ένας διαιτητής, έχει γίνει γνωστή ως το σύμβολο του κινήματος της ειρήνης-μέσω-του-αθλητισμού και είναι μια πράξη που συμβολίζει τη θετική δύναμη του αθλητισμού. Σε αντίθεση με την κόκκινη κάρτα, η οποία σηματοδοτεί την πιο σοβαρή παράβαση στον αθλητισμό, η Λευκή Κάρτα #WhiteCard είναι μια χειρονομία συμπερίληψης, ισότητας και ειρήνης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ PEACE AND SPORT

Logo Peace and Sport EN transparentO ουδέτερος και ανεξάρτητος οργανισμός με βάση το Μονακό, ο οποίος προωθεί την ειρήνη χρησιμοποιώντας τη δύναμη του αθλητισμού. Ο Οργανισμός Peace and Sport που ιδρύθηκε το 2007 από τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή του Μοντέρνου Πένταθλου Joël Bouzou, βρίσκεται υπό την Αιγίδα του Πρίγκηπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό.
Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Οργανισμού Peace and Sport για μεγιστοποίηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη δυναμική του αθλητισμού υπέρ μιας θετικής κοινωνικής αλλαγής, ο οργανισμός ενεργοποίησε την ψηφιακή καμπάνια της Λευκής Κάρτας, #WhiteCard, και την πλατφόρμα www.april6.org το 2014. Αυτές οι πρωτοβουλίες σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο κίνημα για τη Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη και να τονίσουν την θετική δύναμη του αθλητισμού.
www.peace-sport.org

 



 

ΟΛΥΜΠΙΑ 2022

Copyright © 2024 Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας. All Right Reserved.
Developed By infolib